Moni tuttu on aloittanut blogin ruoka/kunto/kropparempastaan. Harkitsin sitä aloittaessani itsekin, mutta sitten ajattelin asiaa realistisesti ja tajusin, ettei minulla riitä aiheesta niin paljon sanottavaa. Ketään tuskin kiinnostaa lukea tarkalleen mitä syön, etenkin kun en ole mikään varsinainen fitness intoilija. En tiedä oikeista ruokamääristä enkä aineista. Tai mitä minä kertoisin edistymisestä, kun en jaksa koko hommaa niin kauan että mitään edistymistä tapahtuisi. Ei siis asiaa siitäkään. Valittaisin vain kun ärsyttää. Ei kiitos.

Mutta ehkä minulla yhteen postaukseen asiaa riittää?

Tosiaan, yritän siis laihduttaa. Tavoitteena olisi päästä painoindeksin mukaiseen normaalipainoon. Johon viime punnitukselta (toissaviikolta siis) on matkaa vielä 8kg. Pudotettavaa siis riittää. Mutta en tee tätä tosiaankaan mitenkään tiukkapipoisesti, Mikä taas selittää miksei se paino tipu. Herkkuja tulee syötyä monena päivänä viikossa, mutta koitan pitää määrät kohtuullisina. Liikuntaa yritän harrastaa viitenä päivänä viikossa. Joskus ei onnistu, kuten viime viikolla, jolle kertyi vain kaksi liikuntapäivää. Lähinnä lenkkeilen rattaiden kanssa ja kotona iltaisin kahvakuulailen. Eilen lenkkeiltiin, tänään olisi kahvakuulan vuoro.

En ole jättänyt pois hiilareita, viljoja, rasvoja, yhtään mitään. Yritän vain valita jääkaapista sen paremman vaihtoehdon. Makaronia meillä syödään aivan liikaa, vielä sitä vehnähöttöversiota. Koska ollaan pienituloisia ja se on halvinta. Sen seurana menee paljon makkraa ja jauhelihaa. Koska ne ovat halpoja edullisia ja niistä saa paljon eri ruokia.

Ruokailen 4-5 kertaa päivässä, samoihin aikoihin tytön kanssa. Aamulla puuro, lounaaksi mitä milloinkin. Alla kahden eri pivän lounaat. Kuvista näkee hyvin, että joinakin päivinä se on tosiaan kunnon lounas (tuossa kanasalaatti) ja joinakin vain välipalaa. Milloin sattuu mitäkin kaapista löytymään. Tuostakin jäi itseasiassa vielä tuo activia syömättä kun ei jaksanut.

älkää huomioiko kuvien asettelua sen tarkemmin. En ole tosiaankaan mikään atk-nero...

20151116_114850.jpg20151117_114257.jpg

Välipalana syön tosiaan jotain välipalaa. Leipää, jogurttia, hedelmiä, muroja tai mysliä yms. Mitä milloinkin on. Ja ruoka on vain perus kotiruokaa, sitä parasta siis :D Ja iltapalana silloin kun syön on leipää, jogurttia tai joskus vain kuppi teetä. Ei siis mitään ihmeellistä. Ei kai se onnistuminen edes mitään ihmeellistä vaadikaan. Kun vain muistaisi pitää siitä kiinni.

Välillä tahtoo motivaatio olla ihan hukassa ja tulee vain laiskoteltua monta päivää vedellen naamaan mitä sattuu. Silloin auttaa kun pitää itselleen puhuttelun ja muistuttaa miksi tätä hommaa tehdään; tuon pienen prinsessan vuoksi. Tahdon olla se äiti, joka leikkii lapsen kanssa leikkipuistossa ja juoksee nurmella hippaa. En se, joka istuu puiston reunalla älypuhelin kourassa.

Tässäpä vielä kuva kuinka hyvässä säässä eilen lenkkeiltiin. Räntää tuli päin naamaa, mutta tulipahan käytyä. Tyttökin nukkui pienet unet tuolla suojassa. Flunssakin pienellä on helpottanut niin voi taas huoletta lähteä ulos. Kunhan vain muistaa pakata tytön lämpimästi. Meritähtipukeutuminen on alkanut jo :D

20151116_135152.jpg


Rakkaudella M