Neljäs vai viides kuppi kahvia tälle päivää. En ehkä selviä hengissä iltaan asti. Mies lähti kaverilleen, mutta lupasi tulla kotiin ennen kuin mimmi menee unille. Ei tarvitse yksin huutoa kuunnella.

On tuo nukahtaminen kyllä helpottunut kummasti, kun joulupukki toi pinnasängyn laitaan kiinnitettävän yövalon/soittorasia. Soittaa 5 tai 10 minuutin pätkiä tuutulaulua ja heijastaa nallepuhia kattoon. Enää ei ihan samalla tavalla huuda kun jää sitä seurailemaan :)

Nyt niitä pakettiin valmistuneita!

Alla olevat polvisukat tein siskolle. Linkitti syksyllä minulle kuvan noista pöllöistä ja nehän ne oli tehtävä. Varrelle tulikin sitten enemmän pituutta, kun arvelin menevän paremmin saappaisiin näin talvellakin :) Onpahan navetassa varpaita lämmittämässä.

20151218_113308.jpg

Ja lähikuvaa pöllöistä. Ensisilmäyksellä ohje vaikutti hankalalta, varsinkin noiden helmien pujottaminen, mutta eipä se sitä ollutkaan kun tekemään pääsi. Jäin näihin ihan koukkuun :D

20151218_113317.jpg

Samoilla pöllöillä valmistui lapaset naisen koossa ja sitten nämä vieläkin keskeneräiset menossa veljelle. Jäi kesken kun liikkeestä pääsi nuo ylläkin näkyvät puuhelmet loppumaan ja niitä odottelin. Muutamaa päivää ennen joulua sitten ilmoittivat, ettei jouluksi ehdi. Niinpä kävin ostamassa toisen väriset ja neuloin uudet. Odottelemaan jäin siksi kun ehdin toisen lapasen jo valmiiksi saada tätä isompaakin kokoa, enkä olisi viitsinyt putkaa.

Nyt näitä pöllöjä on tulossa lyhytvartiset sukat pirteästä punaisesta. Ajattelin niitä miehen mummolle loppiaispäivälliselle vieväni, mutta taisi tulla liian isot :( Jää siis omaan käyttöön. hupsis....

20151227_130546.jpg

Pikkusiskolle Totorolapaset. Ne valmiit ehdin jo pistää pakettiin, joten kuva tästä epäonnistuneesta kappaleesta. Pidin lankoja liian tiukalla ja eihän nämä sitten sopineet. Myös tuo toinen kämmenpuoli oli sitten selkeämpi niissä lopullisissa. Aloitin jo toiset lapaset, mutta niitä ei ollut mielekläs tehdä ja kun tämän ohjeen näin niin pakkohan se oli vaihtaa :D

20151227_130539.jpg20151227_130535.jpg

Jaaaa sitten nämä muutamat tennarisukat. Ei ole omaan jalkaan soikein sopivat niin huonot kuvat. Vinksottaa miten sattuu. Sinisiä tein kahdet, minun äidille ja sitten "anopille" ja punaisia kahdet, miehelle ja miehen isälle. Vaikutti olevan mieleiset kaikille saajille :) Äiti rupesi sitten jo tutkailemaan meidän vielä siellä ollessa, että mites nämä nyt onkaan tehty. Eiköhän mammankin puikoilta siis kohta valmistu.

20151222_132037.jpg20151222_132205.jpg

Lisäksi tein yhdet lapaset joihin kirjailin kämmenselkään tähden, silmukoita mukaillen. Oli ihan jännää puuhaa, kun en ole aikaisemmin tehnytkään. Eli kaikkea uutta kivaa olen kokeillut ja eiköhän noita tule tehtyä enemmänkin kunhan aikaa riittää. Varsinkin tennarisukkia tulen varmasti tekemään enemmänkin. Niin paljon erilaisia ohjeita näkyy netissä olevan, että onhan sitä kokeiltava. Nämä taisi olla siitä yksinkertaisimmasta päästä.

Etsiskelen tähän kyseiseen postaukseen joku päivä ne blogit, joista nuo ohjeet löysin. Jos jotakuta sattuu vaikka kiinnostamaan :)

 

Rakkaudella M