Ehkä tiedättekin tyypin. Koulussa, harrastuksissa, työpaikalla...

Hän, joka tekee asiat aina hiukan paremmin kuin muut.

Se kaunis tyttö, joka jo pelkän pituutensa vuoksi katsoo sinua aina hieman alaspäin. Se urheilullinen tyttö, joka ei liho vaikka söisi mitä ja miten paljon. Se äänekäs tyttö, jolla on aina mielipide tai pari.

Hän menestyy kokeissa ja saa tunnustusta työpaikalla. Vaikka ei välttämättä sitä ansaitsisikaan. Hän jättää varjoonsa hiljaisemman, tunnollisemman tekijän. Koska hän osaa pitää ääntä saavutuksistaan. Hän on tiimipelaaja ja kannustaa tovereitaan parempaan suoritukseen. Hän on johtaja-ainesta.

Hän nauraa ja hauskuuttaa muita. Hän on joka paikassa yhtä aikaa. Hän on ajan hermolla ja tietää mitä maailmalla tapahtuu. Samoin mikä väri löytyy kevätsensongin aikaan jokaisen vaatekaapista.

Hän kirjoittaa L:n matematiikasta, läpäisee kuvataidediplomin huippuarvosanoin, soittaa pianoa tai kitaraa, saa ylennyksen, pelaa jalkapalloa, menee kihloihin, sitten naimisiin, saa lapsia, mutta ei vaikuta koskaan väsyneeltä. Julkaisee sosiaalisessa mediassa kuvia juhlista, ravintolatason kokkailuista, eksoottisilta matkoiltaan, salilta ja aina siististä kodistaan. Ja olet käynyt siellä kodissa, se on oikeasti yhtä siisti kuin kuvista näkyy.

Kaikki rakastavat häntä. Paitsi sinä.

Kateutta? Ehkä sitäkin.

Hän on se täydellinen tyttö, joka saa sinut tuntemaan itsesi huonommaksi. Tyttö, joka on kaunis ja tietää sen itsekin. Tyttö, joka puhuu piilomerkityksin. Jonka ystävällisissä sanoissa piilee piikki.

Tyttö, joka on kauniimpi kuin sinä, hoikempi kuin sinä, menestyneempi kuin sinä, suositumpi kuin sinä. Tyttö, joka on parempi kuin sinä. Ja joka tiedostaa sen liian hyvin itsekin.

Tyttö, jonka vaatimattomuus on näyteltyä.

Se täydellinen tyttö.

 

Rakkaudella M