Istutaan autossa matkalla miehen siskon luo. Suuresta uskostani huolimatta tyttö ei nukukaan autossa päiväuniaan. Puolet matkasta takana, joten en usko niin enää käyvänkään. No, ei ole tänään minun ongelmani! Muksu siis jää tädilleen yökylään ja me vanhemmat päästään tuulettamaan päätämme ihan rauhassa.

Hieman harmittaa, että menee nyt perhevappu meillä ohi. Mutta siskon palkkapäivä vähän määräsi tämän viikonlopun myöhäiselle synttäreiden juhlimiselle. Samalla vietetään pikkusiskon läksijäksiä. Muuttaa parin viikon päästä. Petturi!

Tyttö kuitenkin pääsee lapsivappua viettämään serkkupoikiensa kanssa :) Se on kuitenkin kiva. Eikä noin pieni jälkeenpäin vielä muistakaan. Silti omatunto hieman kolkuttaa. Vähän helpottaa se tieto, että eilen vietettiin perheaikaa tuttavaperheen kanssa. Heillä hieman meidän tyttöä vanhempi tyttö.

Käytiin porukalla uimassa! Oli ihanaa päästä rentotumaan. Varauduttiin siihen, että ei se kauhean rentouttavaa se eka käynti ole. Jännitys lähteä tytön kanssa ensimmäistä kertaa kylpylään osoittautui turhaksi. Totta kai hermostui jo pukutiloissa sitä uutta paikkaa ja ihmisten hälinää. Suihkussa huusi niin kovaa, että mies sanoi heidän kuulleen sen saunaan. Altaalla jännitti niin, ettei lastenaltaassa istunut kuin sylissä.

Mutta siitä se jännitys laukesi ja kiinnostui leikkimään altaalla olleella veneellä. Siitä sniikisti sain istutettua mimmin omien jalkojeni väliin lattialle. Pikkuhiljaa innostui kunnolla ja tykkäsi paljon. Ei juurikaan jännittänyt edes altaita vaihtaessa. Nauratti kyllä, kun piti kaverin perässä kaikki tehdä. Allasta piti vaihtaa, jos kavereiden lapsi halusi jonnekin. Höyrysaunassa ei malttanut olla, kun kaveri ei viihynyt. Suihkusta tuli kiire, kun kaveri taapersi jo eteenpäin. Vesipullokin kelpasi tasan niin pitkään, että näki kaverin juovan pillimehua. Antoivat sitten tytön vahemmat meidänkin tytölle minulta luvan kysyttyään. Kotona ei saa mehua, mutta kai tuota voi pikkuhiljaa ottaa rennomman asenteen kylässä juomisen suhteen. Miehen kanssa ollaan molemmat sillä linjalla, että niin kauan kuin vesi ja maito kelpaa, ei tarvitse mehulle opettaa. Ehtii sen myöhemminkin.

No nyt karkasi sivuraiteille! Ja tällä välin tyttökin nukahti.

Tänään tosiaan siskojen kanssa ulos ja mies tekee mitä nyt keksii tehdä. Toivottavasti saa kaverin kanssaan lähtemään. Inhottavaa, jos jää kotiin yksikseen nyt kun pääsisi. Sanoin minä, että voi meidän kanssamme kyllä tulla. Jostain kumman syystä ei innostanut.

Viettäkäähän kaikki hauska vappu! Ja olkaa ihmisiksi. Äitini sanoin: "Pitäkää Jumala mielessä ja housut jalassa".

 

Rakkaudella M